2.6.14

Summer Plans

Καλό καλοκαίρι!


Εδώ στα  headquarters του Bliss έχουμε αρχίσει προετοιμασίες διακοπών.
Νωρίς νωρίς. Την ερχόμενη εβδομάδα φεύγουμε. 
Πριν τελειώσουν τα σχολεία. Θα κάνουμε κοπάνα από όλα.
Θα πάμε για κάμπινγκ στο...


Για όσους δεν το γνωρίζετε ήδη το Club Agia Anna, είναι ένα μοναδικό καμπινγκ μέσα στο δάσος της βόρειας Εύβοιας και σε απόσταση αναπνοής από την παραλία της Αγίας Άννας. Συνδυάζει λύσεις για κάθε βαλάντιο, από χώρο για απλή σκηνή μέχρι οικογενειακές καμπάνες και πολυτελείς εξωτικές σκηνες (yurts). 
Όλα προσαρμοσμένα γύρω από το να περάσουν υπέροχα οι οικογένειες και ιδιαίτερα τα παιδάκια. 
Ο χώρος είναι γεμάτος από τσουλήθρες, κούνιες, τραμπάλες, πύργους για σκαρφάλωμα και ένα μεγάλο κάστρο στο κέντρο του κάμπινγκ που γίνεται το ορμητήριο για οργανωμένες περιπέτειες τις οποίες αναλαμβάνει μια ειδική ομάδα έμπειρων παιδαγωγών και ανιματέρ. 
Και σαν να μην ήταν ήδη υπέροχα όλα αυτά, φέτος, ανακοινώνουν ότι εγκαινιάζουν ένα νέο πρόγραμμα δραστηριοτήτων και δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά έως 5 ετών, το "Παρά Πέντε".
Όσοι φίλοι και γνωστοί έχουν πάει μέχρι τώρα, έχουν να λένε για το πόσο υπέροχα πέρασαν τα παιδιά τους.

Έχοντας μεγαλώσει με δυο γονείς χίππις, οι παιδικές διακοπές μου ήταν πάντα μόνο κάμπινγκ.
Οργανωμένο, ελεύθερο, με σκηνή, με τροχόσπιτο, χωρίς τίποτε, you name it.
Ξεκινούσαμε συχνά χωρίς πρόγραμμα και δεν ξέραμε που θα μας βγάλει ο δρόμος. 
Όλα ήταν μια μεγάλη περιπέτεια που εξελισσόταν real time.
Ελεύθεροι, κάτω από έναν υπέροχο ουρανό, στο ξιπολυταριό όλη μέρα και με τα μαλλιά γεμάτα αλάτι.
(Σε δεύτερη ανάγνωση, ακούγεται λίγο σαν να μεγάλωσα σε Ντάτσουν -if you know what i mean- αλλά ελπίζω ότι καταλάβατε το νόημα)
Λατρεμένες αναμνήσεις των παιδικών χρόνων και ένα αισθημα ελευθερίας που θέλω οπωσδήποτε να ζήσουν και τα δικά μου παιδιά.
Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι!

Πριν κλείσω, για όσους επιλέξουν φυσιολατρικές εξορμήσεις αυτό το καλοκαίρι, να σας χαρίσω μερικά λινκς από την αγαπημένη μου Μοντεσσόρι
-ως βασική υπέρμαχο της ζωής κοντά στη φύση για τα παιδιά-
που μας έδωσε πολλές ιδέες για το πώς θα αξιοποιήσουμε παιδαγωγικά στο μέγιστο την ευκαιρία, πέρα από το οργανωμένο παιχνίδι που προσφέρει το club.

Βρήκα την υπέροχη ιδέα του journaling και ειδικότερα του nature journaling.
Η κάτωθι εικόνα εξηγεί άριστα περί τίνος πρόκειται και είναι ο ιδανικός τρόπος για να μάθουν τα παιδιά να βλέπουν πραγματικά, να καταγράφουν ημερολόγιο και να εξασκούνται στο σχέδιο και την καλλιγραφία.


Κάποια πράγματα τα ξέρουμε ήδη, αλλά με βοήθησε πολύ να τα διαβάζω ξεκάθαρα σε αυτό το άρθρο, σχετικά με το πώς πώς να εμπλέξω τα παιδιά στις προετοιμασίες, αλλά και ενθαρρύνω την ομαδικότητα, και σε αυτό
Τέλος βρήκα πάααρα πολλές ιδέες για μικρά projects που μπορούν να κάνουν τα παιδιά ηλικίας 6-10 ετών από πριν, αλλά και όσο είμαστε εκεί, όπως αυτό, αυτό & αυτό.
Νομίζω ότι τα έγραψα όλα.
Τώρα ανυπομονώ να διαβάσω για τα δικά σας καλοκαιρινά σχέδια.
Λοιπόν;







4 σχόλια:

  1. Θέλεις να με υιοθετήσεις; Χιχιχι! Μακάρι να ευοδωθούν όλα σας τα σχέδια, με τέτοια διάθεση άλλωστε πως να μην περάσετε υπέροχα. Τα δικά μου καλοκαιρινά σχέδια απλά δεν υπάρχουν, με την κυριολεκτική έννοια της λέξης! Καλό καλοκαίρι και αξέχαστες διακοπές!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα σίγουρα έχεις σχέδια! Δε μπορεί να μη σχεδιάζεις να περάσεις υπέροχα όπου κι αν είσαι...ε;

      Διαγραφή
  2. Εχω ακουσει τοσα γιαυτο το μερος,ειμαι σιγουρη θα περασετε εξαιρετικα.Για μας η Χαλκιδικη θα ειναι το σημειο αναφορας και ξεκουρασης και φετος.περιμενουμε ανταποκριση και πολλες πολλες μοναδικες φωτογραφιες.<3!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...